Takuuvarmoja kanansiipiä

Takuuvarmoja kanansiipiä

Löysin kauppahallista vakuumissa merisuolan kera kypsennettyjä lihaisia luomubroilerin siipiä. Ajattelin, että näillä on hyvä aloittaa suoran grillaamisen harjoitteleminen. Näillä ei voi epäonnistua!

Siivet olivat vähän kiinni toisissaan ja niitä ympäröi hyytelöitynyt keitinliemi. Liemen poistaminen olikin yllättävän haasteellista. Yritin lämmittää siipiä mikrossa, mutta en uskaltanut lämmittää riittävästi. Rapsuttelin lientä pois käsin. Olisikohan kannattanut laittaa kuumaan vesihauteeseen vähäksi aikaa?

Siipien maustaminen

Jaoin siivet kahteen astiaan. Toiseen satsiin hieroin Ribs & Burgers Rubia ja omaa grillikastikettani (Porsaan Ribsit https://koekeittiossa.fi/?p=93).

Toiseen erään halusin testata jääkaapissa ollutta salmiakkigrillikastiketta.

Savustus ja grillaaminen

Olin sytyttänyt hiilet kolmella sytystyspalalla, sulkenut kannen ja jättänyt kaikki luukut auki. Siipien käsittelyn aikana oli muodostunut kuuma hiillos.

Pienensin luukkuja ja heitin hiillokselle kourallisen omenapuun lastuja. Savu alkoi välittömästi kirvellä silmiä, joten tuli kiire laittaa siivet nopeasti ritilälle grilliin. Annoin siipien savustua 10 minuuttia noin 160 asteessa. Koska siivet olivat jo aluperin kypsät, en uskaltanut pitää niitä enempää kannen alla.

Lopuksi hiilet vielä punaisiksi, lisää kastiketta siiville ja pinta käryämään.

Kyllä oli helppoa ja nopeaa! Siivistä tuli lievästi savun makuisia ja todella meheviä. Makua olisi voinut olla enemmänkin, mutta toisaalta jätti tilaa dippikastikkeiden käytölle.

Koekeittiössä opittua

Ensi kerralla yritän saada vielä lisää makua siipiin ja muistan, että

  • rubia uskaltaa laittaa enemmän ilman että niistä tulee liian suolaisia
  • kokeilen hyytelöityneen keitinliemen poistamista pitämällä vakuumipussia kuumassa vesihauteessa tai laitan kanat hetkeksi kattilaan
  • kokeilen grillikastikkeena jotakin tulisempaa


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.