Jos jälkiruokahammasta alkaa pakottaa, niin tässä on varma hoitokeino siihen. Jo pieni annos suolapähkinäkinuskijäätelöä ja churroksia kinuskikastikkeella vie kaiken kivun mennessään. Churrosien tekeminen onnistuu joka kodista löytyvillä perusraaka-aineilla ja on todella helppoa, joten churrosit käyvät pikahoidoksi kaikkeen makeannälkään.
Viime kerralla oikaisin hieman jäätelön valmistamisessa ja tein salmiakkijäätelön nopealla ja helpolla tavalla https://koekeittiossa.fi/?p=714. Tällä kertaa päätin tehdä jäätelön perinteellisemmällä tavalla tekemällä ranskalaisen jäätelöpohjan (selityksen ranskalaisen ja italialaisen jäätelöpohjan erosta voi lukea vaikka täältä: https://www.viimeistamuruamyoten.com/miten-valmistan-jaateloagelatoa/).

Churrokset tulivat mieleeni jäätelön kumppaniksi, kun halusin testata uutta friteerauskeitintä. Harmittavasti keitin ei kyennyt pitämään öljyä tarvitsemassani 180 asteen lämmössä ja jouduin lopulta turvautumaan vanhanaikaiseen kattila/lämpömittari -konseptiin. Kuvan lämpömittari on ihan korvaamaton Koekeittiössä! Churroksista tulee hyviä, kun pidät öljyn lämmön 180 asteessa.
Resepti: Churros
100 g voita
2,5 dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl suolaa
2 kananmunaa
(1 tl vaniljasokeria)
Rypsiöljyä paistamiseen
(tomusokeria päälle)
Kiehauta vesi, voi, sokeri ja suola kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti vähän aikaa, kunnes taikinasta tulee pallo. Nosta kattila liedeltä.
Vispaa kananmunat kevyesti ja sekoita munaseos lämpimän taikinan joukkoon. Siirrä taikina pursotuspussiin. Pidä pussi lämpimässä, sillä jääkaapissa taikina jähmettyy eikä enää pursotu ulos pussista.
Kuumenna rypsiöljy 180 asteeseen. Pursota taikinasta öljyyn reilun sormenpaksuisia pötköjä ja paista churrosit kauniin ruskeiksi. Nosta churrot talouspaperin päälle valumaan.
Tässä havainnollinen video churrosien valmistamisesta: https://www.cookingclassy.com/churros/?jwsource=em
Resepti: Suolapähkinäkinuskikastike

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
suolapähkinöitä
Keitä kermasta ja sokerista paksuhko kastike ja lisää suolapähkinöitä maun mukaan. Huomaa, että kastike jähmettyy vielä lisää jäähtyessään.
Resepti: Suolapähkinäkinuskijäätelö
2 dl kuohukermaa
2,5 dl maitoa
4 keltuaista
1 dl sokeria
0,5 tl karamelliesanssia
suolapähkinäkinuskikastiketta
Wilhelmina-keksejä
Kiehauta kerma ja maito kattilassa ja poista levyltä. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Kaada muutaman minuutin ajan jäähtyneestä kerma-maitoseoksesta puolet keltuaisvaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Kaada tämä seos takaisin kattilaan jäljelle jääneeseen kermamaitoseokseen. Lisää karamelliesanssi.

Kuumenna hiljalleen 82-85 asteiseksi ja poista välittömästi levyltä. Ole tarkkana, että lämpö ei pääse karkaamaan korkeammaksi, sillä silloin lopputuloksena on kermaista munakokkelia.

Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen. Kun jäätelö on valmis, laita jäätelöä, suolapähkinäkinuskikastiketta ja Wilhelmina-keksin paloja astiaan kerroksittain. Sitten vain jäätelö pakastimeen kylmenemään.
1 kommentti