Paras salmiakkijäätelö ikinä

Paras salmiakkijäätelö ikinä

Koekeittiöstä tilattiin jälkiruoaksi salmiakkijäätelöä, joten ei muuta kuin jäätelökone surisemaan. Kanta-asiakas pitää itseään salmiakkijäätelön erikoisasiantuntijana, joten oli hienoa kuulla, että lopputulos oli hänen mielestään paras salmiakkijäätelö ikinä! Miksi mennä enää kauppaan jäätelöostoksille, kun itse tehtynä saa näin vähällä vaivalla näin herkullista salmiakkijäätelöä?

Aikoinaan jäätelökoneen muutettua kotitalouteemme tutustuin erilaisiin jäätelöntekotapoihin. Yksi hyvä artikkeli jäätelön valmistuksen perusteisiin löytyi täältä: https://www.viimeistamuruamyoten.com/miten-valmistan-jaateloagelatoa/
Kuten tuostakin kirjoituksesta selviää, perinteisimmin jäätelöt valmistetaan ranskalaiseen tai italialaiseen jäätelöpohjaan. Molemmissa pohjissa joutuu kuitenkin näkemään jonkin verran vaivaa ainesten sekoittelun ja lämpötilojen seuraamisen kanssa.

Jäätelön kemia on hyvä ymmärtää, mutta nyt halusin tehdä jäätelöä mahdollisimman helposti ja nopeasti. Mission accomplished! Tästä kerrasta ei jää mitään kerrottavaa kommelluksista tai mitä tekisin ensi kerralla toisin. Kun lopputuloksena on paras salmiakkijäätelö ikinä, mitä enää voisi parantaa? Valitettavasti kuviakaan ei lopulta tullut otettua kuin tuo yksi kuva ennen pakkaseen laittamista, sillä jäätelö lusikoitiin hellepäivänä loppuun ennen kuin kuvaaminen tuli edes mieleen.

Resepti: Paras salmiakkijäätelö ikinä

1,5 dl sokeria
1,5 dl kevyt- tai ruokakermaa
2,5 dl vispikermaa
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 dl turkinpippureita

Päälle koristeraidoiksi:
4 Hopeatoffee-patukkaa
3 – 4 rkl kermaa, vispikermaa, kevytkermaa tai vast.

Jauha turkinpippurit jauheeksi, mutta jätä sattumia joukkoon. (Valmistakin murskaa löytyy leivontatarvikehyllyiltä, mutta näin saa mielestäni vielä parempaa.) Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita jäätelökoneeseen.

Sulata miedolla lämmöllä hopeatoffeet tilkassa kermaa. Kun toffee on sopivan valuvaa ja vähän jäähtynyt, kaada nauhoina valmiin jäätelön päälle.

Sitten vain odottamaan, että pakkanen hoitaa loput hommat ja pääset nauttimaan parasta salmiakkijäätelöä ikinä.1 thought on “Paras salmiakkijäätelö ikinä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.