Jälkiruoaksi herkullinen pannukakku Kamadosta

Jälkiruoaksi herkullinen pannukakku Kamadosta

Kamadon käyttäminen uunina osoittautui helpoksi ja uusi rautapannu toimi loistavasti maissileivän valmistamisessa https://koekeittiossa.fi/?p=549 (lisäsin sinne muuten pekonivoin reseptin), joten rohkaistuin jatkamaan leipomiskokeiluja. Ajattelin, että takuuvarman loppuhuipennuksen grilliaterialle voisi saada taikomalla Kamadosta jälkiruoaksi herkullinen pannukakku. Aktivoin siis Koekeittiön ja ryhdyin testaamaan tätä teoriaa Kanta-asiakkaan suosiollisella avustuksella.

Sitä paitsi, eikö kaikille pitäisi maistua jälkiruoaksi herkullinen pannukakku? Sen voi jokainen tuunata lopulta oman makunsa mukaan sokerilla, hillolla, marjoilla, jäätelöllä… Kuvassa salmiakkijäätelön https://koekeittiossa.fi/?p=714 ja vadelmahillon kera. Voin kertoa, että ei ollut hassumpaa!

Ja pannukakkuhan ei voi epäonnistua? Tämän väitteen todentamiseksi Kanta-asiakas joutui raukka syömään Koekeittiössä monta erilaista pannukakkua hieman eri ohjeilla valmistettuna. Vastaus on, että ei voi. Paitsi että se voi vähän palaa – tai jäädä vähän löllöksi… Mutta yksikään ei ole jäänyt syömättä.

Kamadon lämmittäminen ja pitäminen 200 – 230 asteessa on ollut useamman testauskerran perusteella yllättävän helppoa. Vaikka tarkkaa valmistusaikaa on vaikea sanoa, näkee kyllä pienellä ravistuksella, onko pannukakku valmis. Jos pannukakku vielä kovasti tutisee, niin kansi vain vielä hetkeksi kiinni. Suurin osa testatuista pannukakuista oli grillissä noin 40 – 45 minuuttia.

Jokainen pannukakku oli aina oma herkullinen yksilönsä.

Kun oli hieman tumma päältä, oli alla ihana karamellisoitunut rapea pohja.

Ja jos vaikka jäikin vähän vaaleaksi, hetken kun antoi oleentua, oli tämäkin superhyvää. Vahingossa laitetulla kaksinkertaisella määrällä kananmunia saattoi olla jotakin tekemistä näin turpean version kanssa…

Vieraille tarjottavana jälkiruokana pannukakussa on vielä se hyvä puoli, että taikinan voi tehdä hyvisssä ajoin jääkaappiin odottamaan. Lisää vain pannulla kamadossa sulatettu voi taikinan sekaan ennen paistamista. Muista lämmönjakaja!

Resepti: Jälkiruoaksi herkullinen pannukakku

Erilaisten reseptien kokeilun jälkeen päädyin suosittelemaan täältä löytynyttä reseptiä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukakku/. Tästä riittää kahteen pannukakkuun (26 cm kokoiselle pannulle):

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
100 g sulatettua voita

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan hetken tekeytyä. Lämmitä Kamado 200 – 230 asteeseen ja paista noin 40 minuuttia. Muista pitää vähän silmällä, että lämpö ei pääse karkaamaan.

Tämä pannukakku on aika makea. Suuri sokerimäärä karamellisoi kuitenkin pannukakun pohjan rautapannussa ihanan rapeaksi, joten en halua vähentää sokerin määrää. Säästetään sitten maun mukaan mieluummin päällisten makeudesta.

Älä anna periksi ruokailijoiden painostukselle, vaan anna pannukakun hetki oleilla paistinpannulla ennen tarjoilua.



1 thought on “Jälkiruoaksi herkullinen pannukakku Kamadosta”

  • Onpas taas mukavan rehelliseen tyyliin kirjoitettu koekeittö-pläjäys. Näitä lukee mielellään. Odotan vain mahdollisuutta reaalielämän kokemuksiin….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.