Ylikypsää porsaan kassleria aasialaisella marinadilla

Ylikypsää porsaan kassleria aasialaisella marinadilla

Seuraavaksi oli Koekeittiössä pakko kokeilla jo vähän ”pidempää vetoa” kamadolla. Porsaan kassleri ei kuulemma voi epäonnistua, joten sillä olisi turvallista aloittaa harjoittelu. Päätin tehdä ylikypsää porsaan kassleria aasialaisella marinadilla, jolloin voisin hyödyntää sitä erilaisiin kaukoidän herkkuihin.

Lopusta löytyy resepti marinadiin, jonka keitin kaapeista löytyneistä aineksista. Varmasti yksinkertaisemmallakin reseptillä pärjää, jos jotakin puuttuu. Seuraavassa blogissa https://koekeittiossa.fi/?p=920 ylikypsä porsaan kassleri pääsee karamellikastikkeen ja hedelmäsalsan kera Banh Tieu -leipäsiin. Näistä leipäsistä tuli tämän kesän ehdoton hittikaturuoka meidän korttelissa.

Ylikypsän porsaan kasslerin valmistus

Poppamis Slow food rubia ylikypsää porsaan kassleria maustamaan

Otin lihan ajoissa lämpenemään ja poistin siitä isoimmat rasvakerrokset. Hieroin pintaan reilusti Poppamiehen Slow Rubia.

Injektioruisku marinadin ruiskuttamiseen lihaan

Ruiskutin marinadia (sekoitin keskenään 1 dl alla kuvattua marinadia ja 1 dl omenamehua) injektioruiskulla reilusti lihan sisään. Neste pirskahteli iloisesti milloin mistäkin reiästä ulos lihasta, joten keittiön seinät, pöytä ja lattia tuli myös marinoitua.

kovaa hiiltä ja omenapuuta savustukseen

Latasin kamadoon normaalia enemmän ja isokokoisempia hiiliä ja heitin reunoille muutaman omenapuun palan. Käytin pääsääntöisesti Marabu Cuba hiiliä ja kaadoin päälle jämät Marabu-hiilistä.

Kun lämpö oli lähellä 110 astetta, asetin lämmönjakajan, valuma-astian, ritilän ja lihan Meater-mittarin kera grilliin. Mittari on todella hyvä mietoihin lämpöihin. https://www.youtube.com/watch?v=wlhfY8OriwU#action=share

Meater lämpömittarin grafiikka

Tavoitteena oli pitää lämpö 110 – 130 asteen välissä ja ottaa liha pois 93-asteisena. Kuvan lämpökäyrä ei näytä mitenkään esimerkilliseltä ja taisin taas reagoida liian paljon näihin heilahteluihin. Muutamaan heilahtamiseen on onneksi hyvä selitys, sillä sumutin muutaman kerran lihaa omenamehulla. Lisäksi kun liha oli 67-asteista, käärin sen loppuajaksi folioon. Meater näytti paljon alempaa lämpötilaa kuin kamadon oma mittari.

ylikypsää porsaan kassleria aasialaisella marinadilla

Liha oli grillissä noin 5 tuntia. Lopputulos ei ollut täydellinen ylikypsäksi kassleriksi, sillä haarukalla lihan repiminen ei ihan kauttaaltaan onnistunut.

KOEKEITTIÖSSÄ OPITTUA

Pitkä veto ei ole kärsimättömän grillaajan hommaa. Ensi kerralla, kun teen ylikypsää porsaan kassleria aasialaisella marinadilla:

– ladon puupalat tarkemmin, jotta ne kaikki savuttavat jossakin vaiheessa
– annan lihan vetäytyä riittävän pitkään ennen foliopaketin avaamista
– kokeilen kypsentää vielä pidempään, ehkä 95-97-asteiseksi
– harkitsen, suolaisinko lihan yön yli suolaliemessä tai marinadissa tai laittaisinko lisää suolaa marinadiin (liha oli vähäsuolaista).

RESEPTI: Aasialainen marinadi

3 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tähtianista
5 cm inkivääriä paloiteltuna
4 valkopippuria
1 kanelitanko
3 dl soijakastiketta
0,5 dl osterikastiketta
0,5 dl miriniä
2 dl vettä
1 rkl häränlihafondia
1,5 dl omenamehua
0,5 dl fariinisokeria

Keitä kaikkia aineksia miedolla lämmöllä, kunnes siitä on noin puolet jäljellä. Käytä jäähtynyttä marinadia (siivilöitynä) kasslerin maustamiseen sekä https://koekeittiossa.fi/?p=920 karamellikastikkeeseen.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.